Selecteer een pagina
Kom dichter tot jezelf

en ontdek dat je meer kunt dan je nu misschien denkt.

Herken jezelf in anderen en anderen in jezelf. Leer integer te spreken. Neem niets persoonlijk en heb de moed te gaan voor wat je het liefste wilt.

10 inzichten die je helpen om makkelijk met veranderingen om te gaan

Naast dat álles continu veranderlijk is, is er moed nodig voor zelf geïnitieerde verandering. Deze inzichten helpen je jezelf te erkennen en los te laten wat niet meer dient. Word goed in omgaan met verandering; het maakt je effectiever, gelukkiger en vrijer.

Wil je kort live babbelen om te ervaren of -en hoe- ik je kan helpen?
Kies een dag en tijd die bij jou past, zet de afspraak direct in mijn agenda
en ik bel je op het aangegeven tijdstip. 

Mijn verhaal

Opgroeiende in een klein brabants dorp vroeg ik me diep van binnen af “wat doe ik hier?” Niet bepaald iets om je als kind mee bezig te houden, laat staan druk over te maken. Toch zat dat erin en kon ik het niet duiden. Ik ging van een studie toerisme in Breda naar Spaanse lessen in Mexico (2003). Daar drie maanden alleenreizen op twintigjarige leeftijd in een tijd waar de smartphone nog niet bestond was de beste keuze die ik destijds maakte. Volledig toegewezen op mezelf ging er een wereld voor me open en werd er zowaar een positieve levensgenieter geboren. Het ene reisavontuur na het andere volgde. Met een grote voorkeur voor Spaanstalig Latijns-Amerika en Spanje. Maar ook delen van Azië en Afrika zijn aangetikt. Evenals massagecursussen, een studie fysiotherapie (met de focus op de psychosomatische sector), een zelf geïnitieerd ontslag toen ik me niet meer thuis voelde in dat specifieke bedrijf en een switch naar een tijdelijk leven als digital nomad. Tussendoor (en nog steeds) vreet ik alles op wat met persoonlijk leiderschap en de wet van aantrekking te maken heeft. Ik lees ontelbaar veel boeken en ga naar seminars. Uiteraard pas ik de inzichten op mezelf toe. Door ervaring leer je immers of iets voor je werkt. Waar voor de buitenwereld mijn keuzes niet altijd logisch zijn, zijn ze dat voor mezelf wel. De vraag “wat doe ik hier” kun je op diverse manieren interpreteren en heeft mij in ieder geval mijn eigen pad doen laten lopen. Paradoxaal genoeg is er niet al een geplaveid pad dat voor je klaarligt, het ontvouwt zich met elke keuze die je maakt en elke stap die je zet. En daar heb je meer invloed op dan je nu misschien denkt. Jou daartoe inspireren, doe ik het allerliefst.

Mijn vier belangrijkste waarden

Eerlijkheid

Eerlijkheid boven alles. Naar anderen en naar jezelf. Ik vind het een vanzelfsprekendheid dat je jezelf eerlijk in de spiegel kunt aankijken. Wanneer ik bij mezelf merk dat er iets niet strookt, verander ik het.

Geluk

Geluk betekent voor iedereen wat anders. Eén ding is daarbij mijns inziens universeel en dat is dat geluk ín jezelf zit. Het is een gevoel. Je bent van niets of niemand afhankelijk om je gelukkig te voelen.

Vertrouwen

Alles is continu in beweging. Stilstand is een illusie. Dit betekent dat je groeit of krimpt. Beiden zijn voor mij onlosmakelijk verbonden met het aangaan van het onbekende en vertrouwen. Omarm verandering en vertrouw.

Samen

Iedereen heeft een eigen waarheid gevormd door onder andere conditioneringen uit het verleden, aangegane avonturen, medemensen en -al dan niet gewenste- situaties. Elk communicatiemoment is een ingang naar ander perspectief en groei. Alleen ga je wellicht sneller, samen kom je echt verder.

10 inzichten die je helpen om makkelijk met veranderingen om te gaan

Naast dat álles continu veranderlijk is, is er moed nodig voor zelf geïnitieerde verandering. Deze inzichten helpen je jezelf te erkennen en los te laten wat niet meer dient. Word goed in omgaan met verandering; het maakt je effectiever, gelukkiger en vrijer.

Kom tot jóúw kern

Mijn verhaal biedt wellicht inspiratie of een opening tot reflectie op je eigen leven, te maken keuzes, dromen en plannen. Je hebt uiteraard zelf de stap(pen) te zetten. Niemand anders kan het vóór je doen. Weet dat je élk moment een keuze hebt. Ik help je met het simplificeren van -en out of the box denken bij-  jouw probleem of stresssituatie, zodat je beslissingen maakt gebaseerd op wat je werkelijk wilt en belangrijk vindt.

Ik koppel terug welke taal je daarbij gebruikt. Je zult versteld staan hoeveel van hetgeen je zegt volledig op de automatische piloot gaat. Bewustwording daarvan is de sleutel naar verandering. Met praktische inzichten en handvatten daar aan toegevoegd ga je zelfverzekerd verder.