Herken jezelf in anderen en anderen in jezelf. Spreek integer. Neem niets persoonlijk en heb de moed te gaan voor wat je het liefste wilt.

Ik ben

Imke van Kuppeveld. Opgegroeid in het Brabantse land en neergestreken op heel veel verschillende plekken in de wereld. Van origine ben ik fysiotherapeut en heb me toegelegd op de psychosomatische sector: hoe lichaam en geest verbonden zijn. Ik geef workshops, coach en help bedrijven met hun communicatie. Taal is hierbij de verbindende factor. Zowel verbaal als non-verbaal. Wat je uitdraagt -gesproken of via je lijf-, is immers een reflectie van wat er ín je omgaat. Dat geldt voor jou, mij en alle mensen om je heen.  

Naast tevens tal van massagecursussen, een studie toerisme, horeca/hospitality-ervaring, diverse backpack-reizen in Noord-, Midden-, Zuid-Amerika, Azië en Afrika woonde en werkte ik op Mallorca, Gran Canaria en heb ik de digital nomad lifestyle geleefd vanuit Latijns-Amerika, waarvan hoofdzakelijk in Medellín (Colombia). Ik haal graag het beste uit mezelf én anderen, angsten en belemmerende gedachten voorbij.

Naast mijn vele reizen is dit een greep uit de leraren en inspiratiebronnen die mij uitgedaagd houden en dagelijks laten groeien als mens: Don Miguel Ruiz, Brené Brown, Louise Hay, Abraham Hicks, Byron Katy, Rajshree Patel, Alan Watts, Wayne Dyer, Eckhart Tolle. 

Mijn vier belangrijkste waarden

Eerlijkheid

Eerlijkheid boven alles. Naar anderen en naar jezelf. Ik vind het een vanzelfsprekendheid dat je jezelf eerlijk in de spiegel kunt aankijken. “Wat nou als ik het toch X gedaan of uitgesproken had” komt niet in mijn woordenboek voor. Ook wanneer ik merk dat er iets niet strookt, verander ik het.

Geluk

Geluk betekent voor iedereen wat anders. Eén ding is daarbij mijns inziens universeel en dat is dat geluk ín jezelf zit. Het is een gevoel. Je bent van niets of niemand afhankelijk om je gelukkig te voelen. Het vermenigvuldigd zich wel als je het deelt <3

Vertrouwen

Alles is continu in beweging. Stilstand is een illusie. Wanneer je fysiek stilstaat, gaat er nog steeds vanalles in je om. Vertrouwen, loslaten, het aangaan van het onbekende als ook durven loslaten en erop vertrouwen dat wat bij jou hoort naar je toekomt. 

Samen

Iedereen heeft een eigen waarheid gevormd door onder andere conditioneringen uit het verleden, aangegane avonturen, medemensen en -al dan niet gewenste- situaties. Elk communicatiemoment, elke relatie is een ingang naar ander perspectief en groei.