Selecteer een pagina

Hoe warmer het weer buiten is, hoe effectiever je van binnenuit bent. Bepaal wat nu belangrijk is en handel daar naar. Het is zo simpel. Maak het niet moeilijker dan dat.

 

Temperatuurtje tussen de 25 en 33 graden, zowel ’s ochtends als ’s avonds een ijskoude douche en alles op mañana mañana tempo, ik teken ervoor! Zweten op plekken waarvan ik niet wist dat ik er kon zweten, zet me qua gevoel direct terug in Latijns-Amerika. Daar waar negen van de tien keer alles op zijn elfendertigst gaat en toch ook in dat tempo altijd alles goed komt. Heerlijk!


Met de zon aan de hemel en het kwik oplopend tot de categorie -voor Nederlandse begrippen- hittegolf, lijkt iedereen relaxter. No stress, het is immers al warm genoeg. Waarom bij tien -of meer- graden koeler niet net zo chill?! Ook dan weet je dat jezelf druk maken op alle fronten averechts werkt. In het geval van buitenproportionele warmte voor ons kikkerland, wat enkel een gevalletje “anders dan anders” is, lijken velen zich daar gelukkig sneller en meer bewust van te zijn. Mooi om te zien, vind ik dat.

 

Jezelf voorbij lopen, teveel hooi op je vork nemen en/of iets doen wat niet in lijn ligt met wie je bent, brengt je instant hoofdpijn, een suf gevoel of een andere vorm van lichamelijk ongemak. Het vormt een directe uitnodiging om goed voor jezelf te zorgen -goed te blijven drinken en op tijd een siësta-tje te pakken in dit specifieke geval- en vooral te luisteren naar jouw eigen signalen. Niks geen automatische piloot, maar gerichte aandacht en actie.

Wat dient er te gebeuren? Móét dat? Heb jij dat echt te doen, of kan iemand anders dat beter? Heeft het te gebeuren, of is een ander moment net zo geschikt? Dat wat prioriteit heeft, vormt eerder een vanzelfsprekend. Daar hoeft het niet per se zo warm voor te zijn, toch?! Niks zo waardevols om na te gaan en te leven naar wat wérkelijk belangrijk is voor je. En al dat andere dan op je to-do lijst? Lekker van je af laten glijden! En ja, zweetdruppel-technisch gezien mag je die heerlijk letterlijk nemen deze dagen!

 

Kun je een frisse blik op situaties gebruiken?
Heb je iets los te laten? 
Dan is de aankomende lezing in hartje zomer én in hartje Amsterdam wat voor jou!